2020 m. Rugsėjo 24–26 d. vyko XX tarptautinis Karlio Stralso konkursas „Jaunasis fleitininkas“.

Jau 20 kartą vykstantis konkursas subūrė jaunuosius fleitistus iš Latvijos, Lietuvos, Estijos, Ukrainos bei Lenkijos. Švenčiant Latvijos 100-metį konkurso organizatoriai kreipėsi į Latvijos kompozitorius, kad jie sukurtų naujas kompozicijas fleitai ir fortepijonui ir 10 iš jų buvo įtraukta į konkurso programą, kaip privalomos kompozicijos. Tai gera proga pristatyti ir išpopuliarinti latvių kompozitorių kūrinius, kurie Valstybinio kultūros sostinės fondo ir Muzikos leidyklos „Musica Baltica“ paramos dėka taip pat bus publikuoti rinkinyje „Latvių kompozitorių kompozicijos fleitai ir fortepijonui“.

XX konkursas pasižymėjo ne tik nauja vieta (Dubultų koncertų salė), bet ir nuostatų pakeitimais. Praplėtus konkurso dalyvių amžių, buvo suteikta galimybė dalyvauti ir muzikos akademijų studentams, todėl į 2020 metų konkursą pretendavo 83 dalyviai iš 5 šalių, kur dėl nugalėtojo vietos varžėsi 5 amžiaus grupėse.

(Dėl pasaulyje vykstančios epidemijos, konkurso organizatoriai suteikė galimybę dalyvauti net ir izoliuotoms valstybėms, leisdami siųsti įrašus, kuriuos realiu laiku vertino konkurso metu).

Tarptautiniame dviejų turų fleitistų konkurse VDU muzikos akademijos G. Gelgoto studentė Rugilė Ambrozevičiūtė E grupėje laimėjo III vietą bei diplomą už A. Krilovos Berzinos „Enigma“ interpretaciją.